GENÇ YETİŞKİNLİK
Genç yetişkinlik, ergenlik ve yetişkinlik dönemleri arasında bir geçiş evresi olarak değerlendirilir. Bu dönemde yaygın olarak kişinin kendisi ile toplum arasında fikir ayrılıkları yaşanabilir. Kişi önündeki seçenekler karşısında bunaldığını, bütün bunların fazla boğucu geldiğini hissederse, seçenekleri azaltmak ve gerçekten ne istediğini keşfedebilmek için bireysel desteğe ihtiyaç duyabilir.
YETİŞKİNLİK
Yetişkinlik fiziksel, ruhsal ve sosyal gelişimin tamamlandığı dönem olarak değerlendirilebilir. Genel olarak; eğitim hayatının bitmesi, tam zamanlı bir işe girme ve evlenerek bir aile kurma süreci olarak tanımlanabilir. Bütün bu süreçlerde kişi, dönem dönem bazı güçlüklerle karşılaşılabilir ve bu durumları yönetebilmek için bireysel desteğe ihtiyaç duyabilir.
YETİŞKİNLERLE YÜRÜTÜLEN ÇALIŞMALAR
DUYGUSAL ZEKA
Duygusal Zekâ; kişinin kendi duygularını anlaması, başkalarının duygularına empati beslemesi ve duygularını, yaşamını zenginleştirecek biçimde düzenleyebilme yetisidir. Buna göre, bireyin hayattaki başarısı kendi duygularını dengeleyebilme ve yönetebilme başarısına bağlı olmaktadır. Süreç boyunca kişinin duygusal zekâsını kullanma becerisi üzerinde çalışılır.
ÇİFTLERLE ÇALIŞMA
Çiftler için aralarında sorun olan durum her iki tarafında zedelendiği ve duygusal yoğunluğun arttığı bir ortam yaratacağı için birbirlerinin bakış açılarını anlamakta zorlanmalarına neden olur. Çift uzmanı, çiftlerin sorunlarını net bir biçimde görebilmeleri ve birbirlerini anlamalarına yardımcı olmayı amaçlar.
Çift uzmanı çiftlerin kendi çatışmalarının kısır döngüsünü keşfetmelerine, farklı açıdan bakabilmelerine ve çözüm ile ilgili farklı becerileri kazanmalarına yardımcı olur.
KRONİK RAHATSIZLIKLAR
KANSER İLE YAŞAMA VE BAŞA ÇIKMA (HASTA VE AİLELERİ İLE ÇALIŞMA)
Kanser sadece vücudu fiziksel olarak değil kişinin tüm varlığını tehdit eden psiko-sosyal bir hastalıktır. Kanser hastalarında ortaya çıkan bireysel krizler ve psikiyatrik komplikasyonlar hastanın tedaviye olan uyumunu bozar. Yaşam kalitesini düşürür. Bu durum hastalığın seyrini olumsuz yönde etkileyebilir. Bu sebeple merkezimizde kanser hastalarına ve hasta yakınlarına yönelik bireysel destek verilmektedir.
GRUP PSİKODRAMASI
Psikodrama, katılımcıların istedikleri herhangi bir yaşantıyı rol alarak sahneleyip canlandırdıkları bir grup çalışması tekniğidir.
Bu teknikle katılımcılar; kurallar, eşitlik ve gizlilik ilkeleri ve paylaşımlarla oluşturulan güven ortamında kurumda yaşadıkları zorlukların veya kişisel problemlerinin üzerinde çalışabilirler.