Ayna PD
Çalışma Alanlarımız
Genç Yetişkin, Yetişkin, Yaşlılık Dönemi
Genç yetişkinlik, ergenlik ve yetişkinlik dönemleri arasında bir geçiş evresi olarak değerlendirilir. Bu dönemde yaygın olarak kişinin kendisi ile toplum arasında fikir ayrılıkları yaşanabilir. Kişi önündeki seçenekler karşısında bunaldığını, bütün bunların fazla boğucu geldiğini hissederse, seçenekleri azaltmak ve gerçekten ne istediğini keşfedebilmek için psikolojik desteğe ihtiyaç duyabilir.
Bebeklik, Çocukluk, Gençlik Dönemi
Bebeklik dönemi, çocuğun kişiliğinin temellerinin atıldığı dönemdir. Genellikle çocuk günlük yaşamda veya okulda belirgin sorunlar yaşayıncaya kadar çocuğun gelişimsel gecikmeleri fark edilemeyebilir.
Kurum yönetimiyle yapılan görüşmelerde kurum değerleri ve hedefleri üzerinde çalışılır. Kurum çalışanları (rastgele oluşturulan gruplar) ile yapılan görüşmelerde kurumun ihtiyaçları belirlenir. Elde edilen sonuçlar doğrultusunda o kurumun yapısına uygun olarak eğitim programları hazırlanır.
Terapinin Hümanizmi
DANIŞAN ODAKLI TERAPİ EĞİTİMİ
Yeni eğitim alarmı!
Ruh sağlığı çalışanlarına yönelik sağlıklı bir terapi süreci için önemli olan becerilere yer verilecek 100 saatlik eğitimde sizi neler bekliyor
Bu eğitimde hedef; danışmanların danışma ortamında yaşanan zorluklarla baş etmeyi öğrenmeleri, kendi ihtiyaç ve motivasyonlarının danışma ortamına etkilerini fark etmeleri, etkili yardım edici ilişkiler geliştirmeleri ve danışma ortamının yapılandırılmasında deneyim kazanmalarıdır.
Bu eğitim programında kurumun yapısı, beklentileri, ihtiyaçları ve hedefleri doğrultusunda hazırlanan programla kurumun daha etkin ve verimli bir işleyiş içinde olması hedeflenmektedir.
Bireyin yaşam tarzına, yaş/cinsiyet/hastalık/boy/kilo gibi birçok değişkenin getirdiği ihtiyaçlara göre bir beslenme programı oluşturulur.
Bazı kan tahlilleri istenir ve ölçüm cihazıyla vücut yağı ve kası gibi ölçümleri alınır. Detaylı olarak danışan/hasta öyküsü alınır (beslenme geçmişi, fiziksel aktivite durumu, kişisel ve sosyal öykü) ve sonrasında enerji ihtiyacı belirlenir. Bir hastalık durumu söz konusuysa uygun tıbbi beslenme tedavisi uygulanır. Zayıflama veya kilo alma dışında da beslenme danışmanlığı alınabilecek birçok durum söz konusudur:
Gebelikte Beslenme
Emzirme Döneminde Beslenme
Bebek&Çocuk Beslenmesi
Yaşlılıkta Beslenme
Sporcu Beslenmesi
Kardiyovasküler Hastalıklarda Beslenme
Diyabette Beslenme (Tip 1 Diyabet, Tip 2 Diyabet, Reaktif Hipoglisemi, İnsülin Direnci)
Karaciğer ve Böbrek Hastalıklarında Beslenme
Gastrointestinal Hastalıklarda Beslenme (Reflü, bağırsak hastalıkları gibi)
PERGEL-PERFORMANS GELİŞTİRME PROGRAMI
Çalışıyorum çalışıyorum olmuyor
Sınavlarda çok heyecanlanıyorum.
Çok uğraştım ama ya yapamazsam?
Bunca yıldır çalışıyorum.
Birkaç saatte yapılan sınavda ya istediğim gibi olmazsa?
Bunlar sınava girecek olan, yarışmalara katılan veya kısıtlı bir zaman içerisinde belirli bir performans sergileyecek olan bireylerin ortak kaygılarından. Yaşanan kaygı düzeyi sınav hazırlık sürecini etkilerken sergilenen performansın düşmesine sebep olabiliyor.
PERGEL, EMDR, Bilişsel Davranışçı Terapi ve Sanat Terapisi yaklaşımlarının entegrasyonu ile 6-12 seanslık bireysel görüşmelerle öğrencinin sınav kaygısını kontrol altına almasını ve maksimum performansa ulaşmasını hedefliyor.
PERGEL Programı şunları amaçlıyor:
Bireyin kişilik yapısını belirleme ve kaygı düzeyini ölçme
Sınav sırasında oluşan olumlu/olumsuz otomatik düşünceleri saptama ve işe yaramayan düşüncelerden uzaklaşmayı sağlama
Duyguları kontrol altına alma
Öğrenciye kendisine en uygun verimli çalışma alışkanlıkları kazandırma
Sınav esnasında kullanabileceği stratejiler belirleme
Sınav hazırlık sürecinde tüm çevresel etmenleri ve alışkanlıkları doğru biçimde düzenleme
Sınav koçluğu ile öğrenciye eşlik etme
