HİÇ DERS ÇALIŞMIYOR!

HİÇ DERS ÇALIŞMIYOR!

Pek çok ebeveynin ortak şikâyeti: “Ben söylemeden dersin başına oturmuyor, ödevlerini de yarım yamalak yapıyor. Her ödev zamanında evde kıyametler kopuyor.” Peki, neden ders çalışmak bu kadar zor?

Beynimizin prefrontal korteks bölümü düşünme, karar verme, sosyal davranışları düzenleme gibi davranışlardan sorumludur. Çocuklarda prefrontal korteks henüz yeterince gelişmediği için duygu ve dürtüleri yönetme becerisi daha zayıftır. Bu yüzden bir çocuk uzun süre bekleyerek, sabrederek ve “şimdi sıkılmayı” kabul ederek geleceğini planlamayı düşünemez. Hemen şimdi ve haz odaklıdır.

Kabul edelim ders çalışma sevilerek yapılan bir faaliyet değil. Bizler de ders çalışırken çok mutlu değildik. Her ne kadar öğrenme keyifli olsa da öğrenme ve ders çalışma birbirinden farklı şeyler. Öğrenme içsel bir merakla ilgiliyken ders çalışma dıştan dayatılan bir şey. Biz istiyoruz veya öyle olması gerektiğini söylüyoruz diye çocuğun motive olmasını beklemek çok da gerçekçi bir yaklaşım değil. 

Yetişkinler olarak bizler de keyif aldığımız bir şeyi bırakıp zorunluluklarımıza dönmeyi tercih etmiyoruz. Çocuklar için de oyunu, eğlenceyi bırakıp dersin başına oturmak hiç kolay ve eğlenceli değil. Çocuğun severek, isteyerek ve dersi bir sorumluluk olarak görebilmesi için bu eylemin onun için olumlu taraflarını “hemen” görmesi gerekir. Çalışmaya başlamak, çalışmayı sürdürebilmek ve bunu bir rutin haline getirebilmek için de bu motivasyona ihtiyaç duyar.

Çocuğun bazı derslere özellikle çalışmak istememesi o derste yaşadığı başarısızlıklar ve o derse karşı geliştirdiği olumsuz tutumla ilgili olabilir. Hiç birimiz kendimizi “başarısız” hissettiğimiz bir şeyle ilgilenmekten keyif almayız. Bu tutumu değiştirmeden de çocuğun o derse çalışması ve başarılı olması mümkün olmaz. En tehlikeli şey çocuğun başarabileceğine ilişkin umudunu kaybetmesidir. Olumsuz yargılarının değişmesi ve motivasyon kazanmasının yolu da ona başarı duygusunu tattırmaktır. Ders çalışırken onun yapamayacağı konular yerine yapabildiği konulardan başlanması ve adım adım ilerlenmesi daha uygun olur. Başarabildiğini gördükçe ders çalışma motivasyonu artacaktır.

1280 720 Ayna Psikolojik Danışma Merkezi

Funda Tekelioğlu

Emel Yazıcıoğlu

Zehra Birbiri

Gökçe Nil Ekşi

Yaprak Salman

Zeynep Sezgin

Nurşah Memiş Akdoğan

Ceren Yüksel Dışpınar

Şule Acar

Murat Kaytancı

Ceyda Yanar

Zeynep Yetkin

Ayşegül Önk Eray

AYNA’DA Bireysel / Çift Randevuları

AYNA’DA Çocuk / Ergen Randevuları

BEBEKLİK DÖNEMİ

ÇOCUKLUK DÖNEMİ

ERGENLİK DÖNEMİ

GENÇ YETİŞKİNLİK

YAŞLILIK DÖNEMİ

PERGEL-PERFORMANS GELİŞTİRME PROGRAMI

ÖĞRENCİ KARİYER DANIŞMANLIĞI ALANLARI

YETİŞKİN KARİYER DANIŞMANLIĞI

GELECEĞİNİ PLANLA GRUP ÇALIŞMASI

Krizleri Yönetin, Güçlenin

Çalışanlarınızı daha iyi tanıyın

Çalışanlarınızı daha iyi tanıyın

Krizleri Yönetin, Güçlenin

Çatışma ve Problemleri Çözme performansınızı arttırın

Doğru Dinleme, doğru anlama, doğru ifade etme

IQ mu EQ mu?

Yönetici Adayları Daha Başarılı

Mutlu Çalışanlar

Zorbalar, kurbanlar.. Peki ya şahit olanlar?

Çocuklara dair her şey

Başa çıkma kaynakları içimizde

EMDR TERAPİSİ

Eğitim ve Çalışma Grubu

BİREYSEL GÖRÜŞME TEKNİKLERİ

KRİZE MÜDAHALE EĞİTİMİ

GRUP YÖNETİMİ EĞİTİMİ

DİKKAT VE ÖĞRENME “UZMAN EĞİTİMİ”

SİSTEMİK MÜDAHALELER EĞİTİMİ

Kurumlarda Zorbalık

Sanem Demirbaş

Gökçe Nil Ekşi

Zeynep Yetkin

Zeynep Yetkin

MESLEĞE ADIM ADIM

WhatsApp