Ayna PD
Nasıl Çalışıyoruz?
AYNA'yı aradığınızda Emel Hanım sesini duyacaksınız. Size başvuru nedeninizle ilgili bazı sorular soracaklardır. Bu sorular sizi doğru uzmanla buluşturmak için oluşturulmuştur. Uzmanlarımızın çalışma alanları yaş grubuna göre farklılık gösterir. Cevaplarınıza göre düzenlenen bilgi formu değerlendirilerek en kısa sürede (aynı gün veya ertesi gün) randevunuz verilecektir.
Nasıl çalışıyorsunuz diye sorarsanız;
İlk görüşme uzmanlarımızın çalışma yaklaşımına göre iki farklı şekilde yapılabilir.
1. İlk görüşme, çocuk olmaksızın Anne-Baba ile birlikte yapılır, ebeveynlerden birinin herhangi bir nedenle gelemediği durumlarda ilk görüşme tek ebeveynle gerçekleştirilir, diğer ebeveyn ile de ayrı görüşme yapılması önerilir. İlk görüşmede çocuk ile ilgili ayrıntılı bilgi alınarak sorun yeniden tanımlanır ve ebeveynlerin beklentileri belirlenir.
2. İlk görüşmeye Çocuk, Anne, Baba birlikte alınır, sorunun tanımı yapılır ve beklentiler belirlenir.
Yetişkinlerle Çalışırken;
İlk seanslarda, sorunun tanımlanmasına, ihtiyaçlara ve beklentilere odaklanılır. Görüşme sıklığı ve çalışma kuralları belirlenir. Uzman gerekli gördüğü durumlarda (tanımlanan sorun kendi uzmanlık alanı dışında kalıyorsa) danışanı başka bir uzmana yönlendirebilir.
Çift ve Ailelerle Çalışırken;
Bu görüşmelere çiftin birlikte katılmasına özen gösterilir. İlk seanslarda sorun yeniden tanımlanır, beklentiler ve ihtiyaçlar belirlenir, görüşme sıklığına karar verilir ve çalışma kuralları konuşulur.
detaylı bilgi
AYNA’da çocukların ve gençlerin bilişsel performansını değerlendirmek amacıyla;
-WISC-R (Wechsler Çocuklar İçin Zeka Ölçeği R)
-WISC-IV (Wechsler Çocuklar İçin Zeka Ölçeği IV)
-CAS (Cognitive Assessment System) uygulanmaktadır. Bütün değerlendirmeler uzmanın yönetiminde bireysel olarak gerçekleştirilmektedir. Bu çalışmaların amacı; bireyin bilişsel süreçleri hakkında bilgi sahibi olmaktır.
Çocukların fiziksel gelişimleri hep titizlikle takip edilir. Boyu, kilosu gibi özellikleri doktorlar ve anne babaların dikkat ettiği fiziksel gelişimin parçalarıdır. Tıpkı fiziksel gelişimleri gibi çocukların psikolojik, duygusal ve sosyal gelişimleri de önemlidir. Aylar geçtikçe attıkları adımlar, kendi başlarına yemek yiyebilmeleri, annelerinin olmadığı bir ortamda ne kadar süre sakin kalabildikleri gibi bir sürü beceri onların gelişimleri hakkında önemli bilgiler verir.
Değişen eğitim sistemiyle beraber çocukları 5 yaşına giren aileler için karar vermeleri gereken bir durum ortaya çıkıyor; “Çocuğumuzu 1. sınıfa yazdıralım mı?” Çocuğu “isteğe bağlı” grupta yer alan aileler için bu soruya cevap vermek çok daha kolayken, bazı aileler çocuklarının okula ne kadar hazır olduğuna göre bu kararı vermeyi tercih ediyor.
